تولید شیرینی و شکلات
استفاده از فناوری در صنایع غذايی باعث ايجاد فرآيند ثابت در چرخه توليد و کيفيت بهتر می گردد. در تولید شیرینی و شکلات حتی کوچک ترين ناخالصی ها باعث ايجاد آسيب های بزرگ می گردد ،در صنايعی مانند شيرينی،شکلات، لبنيات و يا در فرآوری گوشت نيز توقف توليد باعث ايجاد خرابی های گران قيمت می شود.
ماشین های تولید شیرینی و شکلات
میکسر
ميکسر به معنی لغوی ترکيب کردن و مخلوط کردن است و در صنعت تعريف مخلوط کردن مواد چه جامد و چه مايع را دارد ميکسر صنعتی در مواردی که توليدکنندگان نياز به ترکيب و مخلوط و تنظيم و شکست مواد داشته باشند، استفاده میشود. يک ميکسر میتواند شامل هر دستگاهی که مواد را مخلوط يا همگن میکند يا مواد متنوع ريز را به يک ماده واحد تبديل میکند، باشد. ميکسر ها می توانند دارای اندازه های مختلف باشند . ميکسرها توانايی ترکيب کردن هر مايع يا جامدی را دارند تا در نهايت ماده مورد نياز را توليد کنند. به طور استاندارد يک ميکسر دارای يک محفظه يا مخزن اصلی بوده و با تيغه يا بيلچه دوار، مواد داخل آن مخلوط میشود.در ميکسر توده شکلات با ساير مواد مخلوط می شود .
در دوناحيه از ميکسر سنسور نصب مي گردد، که کارايی اين حسگرها به ترتيب زير می باشد:
نظارت بر دريچه
با استفاده از سنسور القايی بدون نقض پوشش فولادی ضد زنگ ميکسر مستقيما و بدون تماس فيزيکی تشخيص داده می شود.
نظارت بر لرزش
برای نظارت بر لرزش ميکسر مورد استفاده قرار می گيرد. لرزش را روی يک مؤلفه غير چرخان سطح اندازه گيری می کند .هنگامی که از يک مقدار مجاز قابل تنظيم، فراتر رفته باشد ، واحد از طريق تعويض سوئيچ زنگ خطر را دريافت می کند .علاوه بر اين مقدار مشخصه به عنوان سيگنال جريان( 4 … 02 ميلی آمپر) به سيستم کنترل فرآيند ارائه می شود.
پیش پالایش
در تولید شیرینی و شکلات برای ايجاد يک قوام نرم، شکلات که هنوز درشت دانه است در دو مرحله تصفيه می شود. مرحله 1 معمولاً پيش تصفيه دو رولی است و پس از آن در مرحله 2 يک پالايش پنج رول انجام می شود. در اين مرحله نيز ميتوان از محصولات آی اف ام استفاده نمود مثلا به جهت تشخيص سطح از سنسور سطح بهداشتیLMT برای تشخيص پر و خالی بودن قيف استفاده می شود. در صنايع غذايی ، رسوبات و کف اغلب مانع تشخيص درست سطح می شوند .با استفاده از سنسور سطح بهداشتیLMT می توان آنها را سرکوب کرد .سنسورLMT با اطمينان می تواند سيگنال هايی جهت پر يا خالی بودن مخازن فراهم کرده و از خشک بودن پمپ ها اطمينان حاصل کند.
پالایشگر
برای ايجاد يک قوام نرم ، شکلات که هنوز درشت دانه است در دو مرحله تصفيه می شود. مرحله 1 معمولاً پيش تصفيه دو رولی است و پس از آن در مرحله 2 يک پالايش پنج رول انجام می شود. در اين مرحله نيز ميتوان از محصولات آی اف ام استفاده نمود مثلا به جهت:
-اندازه گيری سرعت جريان
سنسور جريان حجمی القايی مغناطيسیSM روند خنک کننده غلطک ها را کنترل می کند کمترين انحراف از مقدار جريان حجمی را نشان می دهد ، به عنوان مثال در صورت نشت به طور همزمان دمای هوا خنک کننده را نيز کنترل می کند.
-تشخيص موقعيت سيلندر پنوماتيک
از سنسورهای سيلندر برای بازخورد موقعيت در سيلندرهای پنوماتيک استفاده می شود .سنسورهای سيلندر شرکتifm دارای درجه حفاظتیIP 69K می باشند و با دقت قابل اعتمادی موقعيت های پيستون را تشخيص می دهند.
محصولات مورد استفاده:
کانچ
در تولید شیرینی و شکلات، شکلات تصفيه شده در مرحله پالايش اکنون گرم شده و با دقت در کانچ مخلوط می شود .هم زدن مداوم تضمين می کند که يک توده شکلات صاف به دست می آيد. در اين مرحله نيز ميتوان از محصولات آی اف ام استفاده نمود مثلا به جهت:
اندازه گيری فشار:
سنسورهای فشار برای اندازه گيری فشار انتقال در لوله ها و پمپ ها استفاده می شوند .مانومترPG کاملاً الکترونيکی استفاده می شود .محصولات مورد استفاده:
-نظارت بر لرزش
هر دستگاه چرخشی ويژگی های لرزش خاص خود را دارد .تغييرات ، يا ناشی از عدم تعادل يا آسيب رسيدن به عناصر دستگاه می باشد .برای اطمينان از تشخيص زود هنگام آسيب و جلوگيری از خرابی احتمالی ، می توان دستگاه های بحرانی مانند کانچ را کنترل کرد. محصولات مورد استفاده:
-نظارت بر دما
کانچ ها معمولاً دارای ديوارهای دوتايی هستند .سنسور دما 11TN25 برای تشخيص دمای مايع در ديواره دوتايی استفاده می شود.سنسورهای جمع و جور – نوع TN با يک پروب يکپارچه با زمان پاسخ عالی ، مقاومت در برابر فشار زياد و اتصالات فرآيند تطبيقی متمايز می شوند .سيگنال های آنالوگ ، سوئيچينگ وIO-Link آزادانه بين –42 … 052 درجه سانتي گراد قابل برنامه ريزی هستند.