سیستم IO-Link
چرا سیستم IO-Link ؟؟؟
مزایای سیستم IO-Link چیست؟؟؟
اساس کار IO-Link چیست؟؟؟
بخش دوم مقاله: سیستم IO-Link
کابل اتصال:
در سیستم IO-Link، تجهیزات از طریق کابل استاندارد 5 سیمه از نوع M12 به IO-Link master متصل می شوند. کابلهای M12 در دو نوع Shield و Unshield به بازار عرضه شده اند. البته قابل ذکر است که شیلدکردن کابلهای IO-Link ضروری نیست. شکل6 نمونه ای از یک کابل IO-Link ساخت شرکت IFM را نشان می دهد. تمامی کابل های ساخت IFM به صورت شیلد می باشند.
شکل6) یک نمونه کابل IO-Link M1
این کابلها با رنگ نارنجی که رنگ مخصوص برند IFM می باشد، با طولهای مختلفی تولید و به بازار عرضه می شوند.
قرارگیری IO-Link master در شبکه صنعتی
شکل 7 نحوه اتصال و قرارگیری چند IO-Link master در شبکه را نشان می دهد. در این شکل کابل شبکه بیانگر قرارگیری IO-Link master در شبکه پشتیبانی شده توسط این مدل master را نشان می دهد. نحوه اتصال منبع تغذیه با کابل و کانکتورهای سیستم IO-Link نیز در شکل نشان داده شده است.
در اشکال 7 و 8 در IO-Link master، دو پورت بالا مربوط به کابل شبکه مربوط به پروتکلی است که master پشتیبانی می کند. به عنوان مثال اگر master پروتکل صنعتی پروفیباس را پشتیبانی کند، این دو پورت فقط جهت استفاده در شبکه پروفیباس مورد استفاده قرار میگیرد. در مورد پروتکل های دیگر هم این قضیه صادق است. شرکت IFM به منظور برطرف کردن نیاز مشتریان خود انواع مختلفی IO-Link master با قابلیت های مختلف از جمله پشتیبانی از پروتکل های شبکه های صنعتی مختلف ارائه داده است. IO-Link master های ارائه شده توسط IFM پروتکل های پروفی باس، اترنت، پروفی نت، مدباس و در سطح فیلد نیز پروتکل فیلدباس را پشتیبانی می کنند. لذا جای هیچگونه نگرانی برای مشتریان باقی نخواهد ماند.
ترکیب تجهیزات با masterها با ورژن های مختلف
ورژن IO-Link مورد استفاده در master و تجهیزات IO-Link از 1.0 به 1.1 بروز رسانی شده است. در سیستم IO-Link امکان هرگونه ترکیب تجهیزات و IO-Linkها با یک ورژن وجود دارد. تنها باید به ورژن IO-Link که تجهیز و master پشتیبانی می کنند توجه شود. تنها تجهیزات IO-Link با ورژن 1.0 امکان کار کردن با IO-Link master با ورژن 1.0 را دارند تجهیزات IO-Link با هر دو ورژن 1.0 و 1.1 امکان کار کردن با IO-Link master با ورژن 1.1 را دارا می باشند. تمامی این مشخصات در فایلی به نام IODD مخصوص به هر تجهیز موجود می باشد. با اجرای نرم افزار LR Device امکان مشاهده تمامی این مشخصات و پارامترهای مربوط به IO-Link master و یا تجهیز IO-Link به منظور تنظیم و یا ویرایش وجود دارد.
جایگزینی تجهیز IO-Link هنگام کار
سیستم IO-Link طوری طراحی شده است که به راحتی امکان جایگزینی تجهیز را در سطح فیلد در هنگام کار دارد. به عبارتی دیگر نیازی به خاموش کردن سیستم جهت تعویض سنسور یا عملگر نمی باشد، فقط کافی است کانکتور کابل را از تجهیز جدا کرده و تجهیز جایگزین را به جای آن قرار دهیم. تمامی پارامترهای تعریف شده تجهیز قبل برای تجهیز جایگزین نیز توسط IO-link master اعمال خواهد شد. با این وجود تعویض تجهیز نیاز به مهارت خاصی نداشته و توسط هر فردی با دانش و مهارت نه چندان بالا قابل انجام می باشد.
شکل7) نحوه قرارگیری چند IO-Link master در شبکه
شکل8) نحوه قرارگیری یک IO-Link master در شبکه فیلدباس
شکل 9 یک نمونه از سیستم IO-Link در بعد وسیع تر متصل به شبکه پروفینت نشان داده شده است.
شکل9) دو نمونه سیستم IO-Link در شبکه پروفی نت
نتیجه گیری
با توجه به توضیحات ارائه شده در این مقاله میتوان دریافت که با توجه به پیشرفت روزافزون علم و صنعت در دنیا منطقی است که مراکز صنعتی خود را با این سیستم های پیشرفته بروز کرده و منطبق نمایند.سیستم IO-Link با قابلیتهای خاص و منحصر به فرد خود نقش بسزایی در مدرنیزه تر کردن صنایع ایفا خواهد کرد. شرکت هیدروپردازش صنعت نماینده فروش محصولات شرکت IFM آماده هرگونه خدماتی در زمینه ارائه تجهیزات IO-Link از جمله مشاوره و راهنمایی، آموزش، نصب و راه اندازی و خدمات پس از فروش به مشتریان محترم می باشد.